Δυτική Αττική

Δυτική Αττική με Υποδομές!

 

          H Δυτική Αττική αντιμετωπίζει διαχρονικά την ανεπάρκεια βασικών υποδομών, αφήνοντας την δεκαετίες πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. Οι οδικές μεταφορές, οι καθημερινές μετακινήσεις, το χωροταξικό σχέδιο των πόλεων, η αντιπλημμυρική προστασία και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων της κάθε περιοχής είναι αυτονόητη μέριμνα και υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε κάθε πολίτη. Στην Δυτική Αττική όλα τα παραπάνω δεν είναι δεδομένα.

Τι πρέπει να αλλάξει:

Απαιτείται η άμεση εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου Υποδομών για την Δυτική Αττική που θα δίνει έμφαση στα εξής:

✔ Σύγχρονοι οδικοί άξονες που θα εξυπηρετούν τους πολίτες αλλά και τον ρόλο της Δυτικής Αττικής ως διαμετακομιστικό κόμβο. Προς αυτή την κατεύθυνση η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την Υλική με την Ελευσίνα, παρακάμπτοντας έτσι την Αθήνα και συνδέοντας τις δυο εθνικές οδούς, θα αναβαθμίσει άμεσα το δίκτυο οδικών υποδομών της περιοχής μας, με μεγάλα οφέλη για τον τόπο.

 

✔ Εκσυγχρονισμός  Σιδηροδρομικού Δικτύου και ειδικά των σταθμών επιβίβασης του Προαστιακού που σήμερα παραπαίουν λόγω της αδιαφορίας και της ανοχής στην παραβατικότητα.

 

✔ Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την Δυτική Αττική. Ποτέ ξανά θύματα και καταστροφές όπως στην Μάνδρα και την Νέα Πέραμο.

 

✔ Κεντρικό  Συμβουλίο Υποδομών των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και της Κεντρικής Διοίκησης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την άμεση υλοποίηση των έργων. Πρόκειται για μια καινοτόμα πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία θα  λειτουργήσει ευεργετικά και για την Περιφέρεια της Δυτικής Αττικής. Είναι υποχρέωση όλων των αιρετών εκπροσώπων τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να συνεργαστούμε και να δρομολογήσουμε τα βασικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

 

✔ Επικαιροποίηση του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Οργανισμού Λιμένα  Ελευσίνας  σχετικά με χωροταξικές, πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ισχυρό λιμάνι σημαίνει ισχυρή Ελευσίνα. Iσχυρή Ελευσίνα σημαίνει ισχυρή Δυτική Αττική!

 

✔ Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και  ανάπλαση των πόλεων της Δυτικής Αττικής μέσα από αναγκαία έργα αστικών αναπλάσεων και υποδομών όπως η σύνδεση των πόλεων της Δυτικής Αττικής με το παραλιακό μέτωπο,  η κατασκευή νέων μαρινών και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων για την φιλοξενία σκαφών αναψυχής.

 

✔ Ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη των Δήμων της Δυτικής Αττικής με στόχο

 

● Την οικιστική ανάπτυξη για  τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης  ιδιαίτερα λόγω των νέων κλιματολογικών αλλαγών.

● Τις χρήσεις γης  ώστε να είνα συμβατές με τον χαρακτήρα των επιμέρους υποπεριοχών ή ζωνών των εκτός σχεδίου χώρων.

● Την βελτίωση οικιστικού περιβάλλοντος και δημιουργία περιοχών αναπλάσεων

 

Δυτική Αττική με Ασφάλεια!

 

      Η περιοχή μας βιώνει καθημερινά περιστατικά παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ανομίας. Στη Δυτική Αττική λειτουργούν οργανωμένοι πυρήνες παραβατικών ομάδων - ιδιαίτερη περίπτωση  αποτελεί ο Ασπρόπυργος και πιο συγκεκριμένα ο οικισμός της Νέας Ζωής, αλλά και άλλες περιοχές εξίσου όπου οι αστυνομικοί αδυνατούν να επιχειρήσουν.

      Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και υπεύθυνη για αυτό είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επειδή:

● Υποστελέχωσε τα Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής καθώς πλέον διαθέτουν μόλις το 30%-50% της προβλεπόμενης δύναμης τους,

● Κατήργησε τη Λειτουργία των Τμημάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής μετά τις 11 το βράδυ,

● Περιέκοψε τις λειτουργικές δαπάνες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία τόσο των αστυνομικών τμημάτων όσο και των αστυνομικών οχημάτων.

● Προκάλεσε μια συνολική αδυναμία απόκρισης της αστυνομικής δύναμης στο αυξημένο επίπεδο εγκληματικότητας που πλήττει τόσο τους κατοίκους όσο και τις επιχειρήσεις.

 

Τι πρέπει να αλλάξει:

Χρειαζόμαστε άμεσα ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας που θα βασίζεται στα εξής:

● Πλήρης στελέχωση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής με βάση τα προβλεπόμενα οργανογράμματα.

● Από-γκετοποίηση περιοχών της Δυτικής Αττικής που μέχρι και σήμερα θεωρούνται «άβατα» (Ασπρόπυργο, Θριάσιο κλπ).

● Αποδέσμευση μεγάλου αριθμού αστυνομικών από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων προς όφελος της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών.

● Ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ.

● Ενίσχυση των υποδομών και των λειτουργικών δαπανών ανά Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης.

● Συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

● Ενημέρωση πολιτών για ζητήματα που σχετίζονται με διαδικτυακές απειλές και θέματα ασφάλειας διαδικτύου.

● Για όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να πατάξει το έγκλημα και την παρανομία και να ξεριζώσει παγιωμένες αντιλήψεις ανομίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Δυτική Αττική θα είναι από τις πρώτες ωφελημένες της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας που θέτει την ασφάλεια του πολίτη στο Επίκεντρο.Δυτική Αττική του Πολιτισμού!

 

      Ο Πολιτισμός ως δημόσιο αγαθό συνιστά ένα συνεχώς ανανεώσιμο κεφάλαιο, συνεισφέροντας στην αύξηση της απασχόλησης και των επενδύσεων, στην ανάπτυξη της γνώσης και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Το σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο του τόπου μας θα πρέπει να αξιοποιείται, ως ένα βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης της τοπικής Κοινωνίας και Οικονομίας προσελκύοντας Τουρισμό αλλά  και ως επενδύση.

      Η Δυτική Αττική μπορεί να υπερηφανεύεται για το τεράστιο πολιτιστικό της κεφάλαιο. Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι που κρατούν την Ιστορία και τις παραδόσεις μας άσβεστες στο πέρασμα του χρόνου. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε όλες τις διαστάσεις του Πολιτισμού μας, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Επιπλέον, τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητικές ομάδες της Δυτικής Αττικής διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μας.

O Αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας και η ευρύτερη περιοχή.

      Η Ελευσίνα θα αποτελέσει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, διάκριση που μπορεί να την βοηθήσει να εκτοξευθεί τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και διεθνούς προβολής και προσέλκυσης ξένων επισκεπτών. Τι έχουμε κάνει όμως μέχρι σήμερα; Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής από το έργο «MYELEFSIS», με την αιτιολογία της υποστελέχωσης αναδεικνύει την ολιγωρία και τα κενά ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την διοργάνωση. Ο χρόνος αποτελεσματικής απόκρισης είναι εξαιρετικά περιορισμένος και τα έργα που πρέπει να γίνουν βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού.

Τι πρέπει να αλλάξει:

● Διαμόρφωση Εισόδου στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, καθώς και σχετικών ειδικών υποδομών για την εύκολη πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

● Συστηματική συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου που παραμένει με ελλιπή προστασία και προβολή.

● Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για να μειωθούν περιστατικά ανομίας και παραβατικότητας.

 

Επιπλέον πολιτιστικές παρεμβάσεις:

● Έργα συντήρησης και αποκατάστασης Εκκλησιών σε όλη την Δυτική Αττική καθώς αποτελούν από μόνες τους λόγοι μονοήμερων επισκέψεων ή οργάνωσης road trips.

● Ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του Μουσείου Μεγάρων.

● Ανάδειξη των Βυζαντινών Ναών της περιοχής.

● Ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υπόγειου Υδραγωγείου και του Αρχαίου Κάστρου Αιγοσθένων.

● Ανάπλαση της Ελαιουργικής με την δημιουργία συνεδριακού κέντρου και κλειστού θεάτρου.

● Αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο πρόσβασης στην Ελευσίνα για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη.

 

      Η ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού μας πλούτου αποτελεί μονόδρομο για την δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Αττικής. Η συνεργασία όλων των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται επιβεβλημένη. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, αρκεί να αξιοποιηθούν τόσο από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από τους κατά τόπους αυτοδιοικητικούς φορείς. Δουλειά όλων των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής είναι να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Δυτική Αττική με Παιδεία!

 

      Η προαγωγή της Παιδείας και της δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής είναι από τα βασικά εργαλεία κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου μας. Καθήκον της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει πως οι βασικές υποδομές για την παραγωγή σωστής Παιδείας για τα παιδιά μας όντως υπάρχουν και λειτουργούν σωστά. Δουλειά τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των εκπροσώπων της Δυτικής Αττικής στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι να εργάζονται καθημερινά για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, την συμπλήρωση των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στα σχολεία και την εν γένει ομαλή λειτουργία των μονάδων δημόσιας Παιδείας στην περιοχή.

Σήμερα όμως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική:

● Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού είναι πλέον παγιωμένη.

● Tα αυξημένα ποσοστά σχολικής διαρροής κλονίζουν την κοινωνική συνοχή.

● Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων σε δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στους γονείς και στον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

● Το αίσθημα ανασφάλειας των μαθητών ακόμα και μέσα στα σχολεία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

 

Τι πρέπει να αλλάξει:

Απαιτείται ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους με σκοπό:

✔ Την αξιοποίηση και ορθολογική κατανομή του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία κατ’αναλογία του αριθμού των μαθητών που φοιτούν, ώστε να περιορίζονται ελλείψεις των δασκάλων και τα παιδιά να μπορούν να λαμβάνουν την παιδεία που τους αξίζει.

 

✔ Την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων που θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του φαινομένου της σχολικής διαρροής που παρατηρείται ιδιαίτερα στη περιοχή του Ασπροπύργου.

 

✔ Την οικονομική ενίσχυση σε κάθε οικογένεια ούτως ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκουν θέση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πρόκειται για μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους χιλιάδες γονείς που παλεύουν καθημερινά για να συνδυάσουν εργασία και οικογένεια.

✔ Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία και στον περιβάλλοντα χώρο.

 

      cΗ ενίσχυση και υποβοήθηση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Δυτική Αττική είναι μια επένδυση στο μέλλον, που είναι τα παιδιά μας. Είναι επίσης μια λύση για να μειώσουμε δραστικά τόσο τα φαινόμενα του κοινωνικού αποκλεισμού όσο και την ανομία και την παραβατικότητα στην περιοχή.  Όλοι μας αξίζουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Παιδείας. Είναι καιρός να τις απαιτήσουμε και να τις δούμε να εφαρμόζονται.

 

Δυτική Αττική με Υγεία!

 

Στον τομέα της Υγείας η Δυτική Αττική εμφανίζει πολλά αρνητικά ρεκόρ:

● Έχει τα υψηλότερα ποσοστά νεοπλασιών στη χώρα.

● Παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στη στελέχωση των δομών Υγείας και την ίδια στιγμή το Θριάσιο Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, λειτουργικά υποβαθμίζεται καθημερινά ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ως νοσοκομείο-πρότυπο για όλη την χώρα.

● Tα τοπικά κέντρα Υγείας υπολειτουργούν ελλείψει του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού

 

Τι πρέπει να αλλάξει:

 

● Προσλήψεις κατά προτεραιότητα στον χώρο της Υγείας.

● Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

● Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις κυριότερες παθήσεις (νεοπλασίες, καρδιαγγειακά, διαβήτης, υπέρταση παχυσαρκία).

● Ειδική μέριμνα για τις πιο ευπαθείς ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας (όπως μέσω της κατ’οίκον διανομής φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και στους ΑΜΕΑ, την μείωση της γραφειοκρατίας για τους χρονίως πάσχοντες με επιμήκυνση του χρόνου διαρκείας της συνταγογράφησης τους κλπ).

● Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία προκειμένου να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

● Στήριξη των δομών μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.

● Λειτουργία Αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με έδρα την Δυτική Αττική με καθημερινή εφημερία.

● Ενίσχυση του Θριασίου Νοσοκομείου  τόσο με ανθρωπινό δυναμικό όσο και με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την μετατροπή του σε νοσοκομείο-πρότυπο για όλη την Ελλάδα.Δυτικά Αττική με προστασία του Περιβάλλοντος και αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων!

 

Η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει το  τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων και της βιομηχανικής ρύπανσης.

 

Συγκεκριμένα:

 

● Η Αττική παράγει τα περισσότερα απορρίμματα της χώρας  και βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις το 2020. Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου   είχε εξ’αρχής μπλοκάρει τα έργα ΣΔΙΤ που αφορούσαν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ακυρώνοντας τον διαγωνισμό που βρισκόταν σε εξέλιξη χωρίς νς υπάρχει  κανένα άλλο εναλλακτικό σχέδιο.

● Η Δυτική Αττική καλείται να αναλάβει μεγάλο φορτίο της διαχείρισης αυτών των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ.

● Το 40% της βαριάς βιομηχανίας όλης της χώρας έχει συγκεντρωθεί στο Θριάσιο Πεδίο και 24 από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες υψηλού κινδύνου βρίσκονται στην περιοχή μας.

● Σε όλη τη Δυτική Αττική επικρατεί εκτεταμένη απόρριψη αποβλήτων και  έλλειψη υποδομών απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων.

● Τα σχέδια αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας βρίσκονται μόνο στα χαρτιά με αποτέλεσμα να ενυπάρχει ακόμη ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιας νέας μεγάλης φυσικής καταστροφής όπως στην Μάνδρα και την Κινέττα.

 

Τι πρέπει να αλλάξει:

 

● Για την διαχείριση των απορριμμάτων, κρίνεται υψίστης σημασίας η άμεση υλοποίηση του προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων του ΧΥΤΑ στον Δήμο Φυλής. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τελευταία στιγμή για λύσεις πρόχειρες και υπο την πίεση του χρόνου. Απαιτείται από τώρα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ούτως ώστε το 2020 να βρει ολόκληρη την Αττική απαλλαγμένη από το τεράστιο βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

● Απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι η υλοποίηση ενός συνολικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας που θα δίνει βάρος στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση και στην δημιουργία υποδομών που θα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες όπως ήδη γίνονται σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

 

● Σχετικά με την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος από τις επιχειρήσεις που δρουν στη Δυτική Αττική, κρίνεται σημαντική η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς όπου θα ελέγχει καθημερινά τα επίπεδα επιβάρυνσης του Περιβάλλοντος από βιομηχανικές, ναυπηγικές ή άλλες δραστηριότητες και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Δυτική Αττική με Απασχόληση-Ανάπτυξη-Επιχειρηματικότητα!

 

      Στη περιοχή της Δυτικής Αττικής σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την χώρα με ποσοστό που αγγίζει το 25%. Απόλυτο ζητούμενο για την περιοχή μας είναι το πώς θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, πώς θα κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στις εστίες τους και πώς θα αυξήσουμε την απασχόληση αλλά και τις συνθήκες εργασίας των ήδη εργαζομένων.

Τι πρέπει να αλλάξει:

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος απαιτείται ένα αναπτυξιακό σοκ, ένα στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης και ενίσχυσης της Απασχόλησης. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται:

✔ Η άμεση απορρόφηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ. Βρισκόμαστε μόλις στην 16η θέση στη συμβασιοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και 23η χώρα στην αντίστοιχη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ. Μεγαλύτερη απορροφητικότητα σημαίνει νέες δουλειές και καλύτερη προοπτική για την χώρα.

✔ Η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

✔ Η άμεση προώθηση σημαντικών έργων υποδομών, υπηρεσιών, έρευνας και καινοτομίας μέσω ΣΔΙΤ.

✔ Η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

✔ Η δημιουργία νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με έδρα στη Δυτική Αττική και αντικείμενα σπουδών συναφή με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής όπως logistics, μεταφορές, πρότυπη παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.

Please publish modules in offcanvas position.