Σταμάτης Πουλής

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1979 στην Αθήνα και είμαι Οικονομολόγος Υγείας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχικές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μιλώ άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα εντοπίζεται κυρίως στους τομείς της πολιτικής υγείας, των Διεθνών Οργανισμών και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ασχολούμαι επίσης συστηματικά με ζητήματα Ασφάλειας, Μετανάστευσης, Περιβάλλοντος και διασύνδεσης της Έρευνας με την Παραγωγική Διαδικασία.

Δραστηριοποιούμαι στην Δυτική Αττική και διατηρώ το γραφείο μου στην Ελευσίνα.

Είμαι παντρεμένος με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου από το έτος 2015. Χριστιανός Ορθόδοξος στο θρήσκευμα και υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

 


 

Πολιτικές/Επαγγελματικές/Κοινωνικές Δραστηριότητες

➢ Υπήρξα ενεργό μέλος της νεολαίος ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ με συμμετοχή σε μαζικές κινητοποιήσεις που αφορούσαν την βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας σπουδών των δημοσίων Πανεπιστημίων

➢ Συμμετέχω ενεργά στις εσωκομματικές δομές της Νέας Δημοκρατίας και είμαι μέλος του τομέα Υγείας

➢ Συμμετείχα ενεργά με συγκεκριμένες επιστημονικές θέσεις στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με έμφαση στη Πρόληψη και την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

➢ Εκλεγόμουν επί 12 έτη Πρόεδρος των Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων-ΚΕΕΛΠΝΟ. Από την θέση ευθύνης που κατείχα και επειδή δεν δέχθηκα να υποκύψω σε άνωθεν πιέσεις, συγκρούστηκα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα την ανήθικη πολιτική και νομική μου δίωξη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

➢ Συμμετείχα ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη 30η Συνεδρίαση του PCB της UNAIDS στη Γενεύη (2012)

➢ Συμμετείχα ως μέλος της ελληνικής Αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με την Joint Technical Mission: HIV in Greece (ECDC, WHO, FRA, EMCDDA- 2012)

➢ Ως Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ανέλαβα την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκες περιοχές στο Μάτι και στην Κινετα στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους που συγκλόνισαν την κοινωνία.

Please publish modules in offcanvas position.